Fietstip van de maand: Wielerplatform Utrecht

Fietstip van de maand: Wielerplatform Utrecht

Als grote kennisinstelling in het hart van Nederland en brede opleider voor de beroepspraktijk heeft Hogeschool Utrecht veel kennis in huis, over van alles en nog wat. Maar niet over fietsen. Gelukkig was het geen (fiets)toer om die kennis te vinden: bij Wielerplatform Utrecht (WPU).

Verenigingen verenigd
Wielerplatform Utrecht verenigt maar liefst tien Utrechtse wielerverenigingen (hadden we al gezegd dat we een echte fietsstad zijn?): U.W.&T.C. de Volharding, WV het Stadion, USWV De Domrenner, RTC Domstad, Fietsclub Ledig Erf, CTC Fietsen, Vrouwenwielrennen Utrecht, CS030, Fietsclub Maximus Stampers en Fietsclub Tuindorp Stoempers.

Geen drempels
In het WPU organiseren zij samen wedstrijden, toertochten en wielercafés voor toer- en wedstrijdfietsers, jong en oud, met en zonder beperking. Voor iedereen dus eigenlijk, zonder (verkeers)drempels. Dat past bij de HU als een gele trui bij een wielrenner (of een roze. Of een rode voor de Giro natuurlijk. Of regenboog… enfin, je hebt het idee).

Alle kennis in huis
Als fietsende kracht achter prachttoers als de Ronde van Utrecht en de Classico Giro Utrecht heeft het WPU alle kennis in huis over fietsveiligheid, mooie en uitdagende routes door Utrecht, wegkapiteins en nog veel meer. Met de kundige hulp van het WPU maken we de HBO Fietstocht tot een groot succes – zonder dat wij het (fiets)wiel opnieuw hoeven uit te vinden…

Ronde van Utrecht
Als fietsfanaat moet je echt even op de site van het WPU kijken. Meld je dan meteen aan voor de Ronde van Utrecht, die op zondag 23 juni 2019 wordt gefietst. Heb je meteen je trainingskilometers te pakken voor de HBO fietstocht 2019!