Over de HBO Fietstocht
Routes

Routes

We rijden in groepen van 12 tot 14 fietsers, aangevoerd door een ‘wegkapitein’. Veiligheid staat voorop. Je kunt kiezen uit vier afstanden en verschillende snelheden. Alle routes starten vanaf de Botanische Tuinen: Harvardlaan 8 te Utrecht.

Download hier de routebestanden voor je navigatiesysteem:

  • 70 km (let op, de versie zoals op dinsdag 20 augustus is geplaatst, bevatte een onjuistheid. Deze versie van 21 augustus is een herziene versie)
  • 90 km
  • 120 km

De route van 50 km wordt aan de hand van knooppunten gereden.

50 km – Fietsen met Stijl
Vanaf de Botanische Tuinen ga je door de bosrijke en licht glooiende omgeving van Utrecht, langs de culturele bezienswaardigheden van de streek. Voor e-bikes en recreatieve toerfietsers.

70 km – Steil en Stijl
Je volgt de ‘Stijlroute’, met uitstapjes naar wat pittige klimmetjes. Voor de recreatieve en sportieve toerfietser. Voor sportieve toerfietsers is een helm verplicht.

90 km – Duinen trappen en zand happen
Door het bos krijg je diverse pittige klimmetjes voor de kiezen (zie ‘Steil en Stijl’), op weg naar de zandgronden van de Soesterduinen. Voor de recreatieve wielrenner (helm verplicht).

120 km – Voor de lange adem
Een tocht met serieuze klimmetjes op de Utrechtse Heuvelrug – en een serieuze afstand. Voor de sportieve wielrenner (helm verplicht).