Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je praktische vragen over de HBO Fietstocht? Goeie kans dat je hier het antwoord al kan vinden. Zo niet, mail je vraag dan naar hbofietstocht@hu.nl en we antwoorden je zo snel mogelijk.

Wat is het adres van de start- en aankomstlocatie?

We starten allemaal vanaf de Botanische Tuinen, aan de Harvardlaan 8 te Utrecht (Utrecht Science Park)

Kan ik makkelijk parkeren bij de start- en aankomstlocatie?

Ja, er zijn voldoende parkeermogelijkheden in de omgeving, zoals P+R Utrecht Science Park, vanaf waar je wegwijzers naar het startpunt kunt volgen. Onze universitaire buren hebben er een mooi overzicht van gemaakt. Je kunt met de auto niet bij het startpunt – Harvardlaan 8 – komen, dus parkeer vóórdat je naar het startpunt komt!

Bij sportcentrum Olympos is er ook een parking voor touringcars. Deze is op de Uppsalalaan ter hoogte van nummer 3 (rechterzijde van de weg), vrijwel naast de start- en finishlocatie.

Kan ik ook met het openbaar vervoer komen?

Zeker, het Utrecht Science Park is echter ook uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Kijk hiervoor op 9292.nl.

Mag mijn partner meefietsen?

Helaas niet, tenzij je partner ook bij een hbo-instelling werkt. De HBO-fietstocht is namelijk alleen voor medewerkers van hbo-onderwijsinstellingen.

Ik wil graag met een collega in een groep fietsen, kan dat?

Je kunt op het aanmeldformulier één collega opgeven. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de voorkeur voor groepsindeling maar kunnen niets garanderen.

Kan ik meedoen met een elektrische fiets?

Ja dat kan, je moet echter wel bereid zijn om je snelheid in verband met de veiligheid aan te passen aan de groepssnelheid. En zorg voor een opgeladen batterij!

Ik wil graag op een tandem meefietsen, kan dat?

Ja hoor, dat kan. Zorg wel zelf voor een tandem (en een enthousiaste hbo-fietscollega). Tandem-fietsers moeten hun snelheid aanpassen aan de groep.

Kan ik bij jullie een fiets huren?

Het is niet mogelijk bij de organisatie van de HBO Fietstocht een fiets te huren. Zorg dus zelf tijdig voor een geschikt rijwiel!

Krijgen we onderweg een lunch?

Ja, alle routes komen langs HU Amersfoort (De Nieuwe Poort 21). Hier wordt de lunch voor alle deelnemers verzorgd.

Kan ik mijn fiets veilig stallen?

Ja, op onze start- en finishlocatie én de lunchlocatie zijn bewaakte fietsenstallingen met voldoende fietsenrekken. Stallen is wel op eigen risico (slotje mee).

Ik heb specifieke allergieën. Kan ik dan wel mee lunchen?

Uiteraard. Op het aanmeldingsformulier kun je jouw allergieën aangeven.

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op de fietstocht?

Door vast lekker veel te gaan fietsen! En de HU houdt van ambitie, maar kies vooral ook een tocht die het beste bij jouw mogelijkheden past.

Wat moet ik meenemen voor tijdens de fietstocht?

Neem genoeg drinken mee en eventueel iets te eten voor onderweg. Wij zorgen voor de lunch. Neem een bandenreparatie-setje mee en denk bij mooi weer ook aan zonnebrandcrème (en bij slecht weer aan regenkleding, maar daar gaan we natuurlijk niet van uit)!

Zijn er regels voor het fietsen in groepen?

Ja! Voor je eigen veiligheid, die van je collega’s en voor de andere weggebruikers hanteren we een gedragscode. Deze vind je hier. De wegkapitein neemt de afspraken en tekens van tevoren met de groep door.

Wat als ik pech onderweg krijg, bijvoorbeeld een lekke band?

Zorg dat je een banden-reparatiesetje bij je hebt! De rest van de groep wacht natuurlijk op je, het is: samen uit, samen thuis. Bij calamiteiten meld je je bij de wegkapitein.

Is er na afloop gelegenheid om te douchen?

Ja, voor deelnemers aan de HBO-fietstocht zijn er douche-accommodaties bij Sportcentrum Olympos (Uppsalalaan 3), vlakbij het eindpunt (Botanische Tuinen). Op vertoon van het polsbandje dat je gaat krijgen, kan je bij hen douchen. In de Botanische Tuinen zelf zijn er heren- en damesomkleedruimtes. Ook komen er lockers te staan.

Kan ik iets winnen met deze tocht?

Nieuwe en hernieuwde contacten, een betere conditie, mooie herinneringen en foto’s, spierpijn… teveel om op te noemen!